Το φοιτητικό μας παράρτημα παραμένει ενεργό παρά τις αντίξοες συνθήκες, οργανώνοντας μία σειρά από διαδικτυακά σεμινάρια και παρουσιάσεις από διδακτορικούς και μεταδιδακτορικούς ερευνητές, καθώς και καθηγητές του τμήματος των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Τα θέματα των σεμιναρίων σχετίζονται με ρομποτική, μηχανική μάθηση, τεχνητή νοημοσύνη και πολλά άλλα. Εδώ , καθώς και στη σελίδα μας στο facebook θα αναρτώνται πληροφορίες σχετικά με τους ομιλητές, το πρόγραμμα των παρουσιάσεων και τις δηλώσεις συμμετοχής.

Οι περισσότερες από αυτές δεν απαιτούν προηγούμενες γνώσεις σχετικά με το θέμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη για μάθηση!

Μείνετε συντονισμένοι ~ Μείνετε σπίτι 🏠
Shaping the #IEEExp!

♥ Το πρώτο μας διαδικτυακό σεμινάριο έχει θέμα “Εισαγωγή στα αυτόνομα συστήματα ρομπότ”. Ομιλητής θα είναι ο κύριος Εμμανουήλ Τσαρδούλιας, μεταδιδακτορικός ερευνητής ρομποτικής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13Απριλίου στις 18:00.
Για την παρακολούθηση της διάλεξης δεν χρειάζονται προαπαιτούμενες γνώσεις.

❗Δηλώσεις Συμμετοχής❗
https://forms.gle/6qi668iF3DpjkzN56

♥ Το δεύτερο διαδικτυακό μας σεμινάριο, με τίτλο “Lighting up the wireless communications” , θα παρουσιαστεί από τον κύριο Βασίλη Παπανικολάου, διδακτορικό ερευνητή των τηλεπικοινωνιακών δικτύων στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ. Το σεμινάριο αφορά την αξιοποίηση του οπτικού φάσματος στις τηλεπικοινωνίες (γνωστή εφαρμογή οι οπτικές ίνες) για επίτευξη υψηλότερων συχνοτήτων, λιγότερων παρεμβολών και περισσότερης ασφάλειας! Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι! Το Webinar μας θα λάβει χώρα την Πέμπτη 16 Απριλίου και ώρα 12 το μεσημέρι. Ενδεικτικά σημεία που θα αναφερθούν είναι:

– Εισαγωγή στις επικοινωνίες ορατού φωτός (Visible Light Communications – VLC)
– Σύγχρονες Εφαρμογές των VLC
– Η έρευνα των VLC σήμερα

Για την παρακολούθηση της διάλεξης δεν χρειάζονται προαπαιτούμενες γνώσεις. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα και θα ενημερωθείτε με email για το σύνδεσμο της διάλεξης.

❗Δηλώσεις Συμμετοχής❗:

https://forms.gle/E8UgnLcWZviNsTx37

♥ Το τρίτο μας διαδικτυακό σεμινάριο έχει θέμα “Introduction To Machine Learning: What Is Machine Learning and Machine Learning Basics”. Ομιλητής θα είναι ο κύριος Αντώνης Χρυσόπουλος, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ και μηχανικός λογισμικού. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Απριλίου στις 18:00.
Για την παρακολούθηση της διάλεξης δεν χρειάζονται προαπαιτούμενες γνώσεις.

! Δηλώσεις Συμμετοχής !
https://forms.gle/CPdk2LiaVSHqoxaQ9

♥ Μετά το μεγάλο ενδιαφέρον που δείξατε για το σεμινάριο με θέμα “Introduction to Machine Learning” είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την συνέχεια αυτού!

Το δεύτερο σεμινάριο έχει τίτλο “Univariate and Multivariate Regression” και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Απριλίου στις 18:00 από τον κ.Αντώνη Χρυσόπουλο.

“Regression is the approach to modeling the relationship between independent variables with dependent variable(s). It a supervised learning technique, with main goal to predict the real value output from a set of unknown samples.”

Για να συμμετέχετε θα πρέπει να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα και θα σας σταλεί πρόσκληση λίγες ώρες νωρίτερα.

*Καθώς η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί (Google Meet) μπορεί να υποστηρίξει περιορισμένο αριθμό συμμετοχόντων (250 άτομα) εάν συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Φόρμα εγγραφής:
https://forms.gle/V9Twk2zef848FwDW8 

♥ Το τέταρτο διαδικτυακό μας σεμινάριο έχει τίτλο “Έλεγχος ρομπότ: Παραγωγή τροχιάς αναφοράς μέσω δυναμικών συστημάτων & Εικονικοί περιορισμοί” και θα παρουσιαστεί από τους κ.Δημήτρη Παπαγεωργίου, μεταδιδακτορικό ερευνητή, και κ.Λεωνίδα Κούτρα, ερευνητή και σύντομα υποψήφιο διδάκτορα, που ανήκουν στο Εργαστήριο Αυτοματοποίησης και Ρομποτικής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 30 Απριλίου στις 16:00 και θα αναφερθούν τα εξής θέματα :

– παραγωγή επιθυμητής τροχιάς με χρήση δυναμικών συστημάτων
– εκπαίδευση της κινηματικής συμπεριφορά του ρομπότ από τον άνθρωπο
– χρήση εικονικών περιορισμών για αποφυγή εμποδίων/επικίνδυνων περιοχών και καθοδήγηση ανθρώπου

Για την παρακολούθηση της διάλεξης δεν χρειάζονται προαπαιτούμενες γνώσεις. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα και θα ενημερωθείτε με email για το σύνδεσμο της διάλεξης.

Δηλώσεις Συμμετοχής:
https://forms.gle/8HvWRshGsMysv71U9

♥ Μετά την μεγάλη επιτυχία των σεμιναρίων για την μηχανική μάθηση, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε το τρίτο σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί από τον κ.Αντώνη Χρυσόπουλο την Κυριακή 10 Μαΐου στις 16:00 με τίτλο “Logistic Regression – Examples of Regression Analysis”.

“Logistic Regression is another Regression algorithm, but it Regression only by name. It is a supervised algorithm that is used when the dependent variable(target) is categorical, meaning that it is used for solving Classification Problems. It is the base for understanding how Support Vector Machines and Neural Networks work.”

Για να παρακολούθηση του σεμιναρίου θα πρέπει να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα και θα σας σταλεί πρόσκληση λίγες ώρες νωρίτερα.

Φόρμα εγγραφής:
https://forms.gle/NzGkvRAqJBmQAsh76

*Καθώς η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί (Google Meet) μπορεί να υποστηρίξει περιορισμένο αριθμό συμμετοχόντων (250 άτομα) εάν συμπληρωθεί ο αριθμός αυτός θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Dimitra Kyrgiafini

Studying Computer Engineering at ECE, AUTH

Leave a Reply