Εκπαιδευτική Επίσκεψη ΕΛΕΜΚΟ 2023

Το Φοιτητικό Παράρτημα του Διεθνούς Ινστιτούτου Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (IEEE) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Υψηλών Τάσεων του ΤΗΜΜΥ, διοργανώνει εκπαιδευτική εκδρομή στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΕΛΕΜΚΟ ΑΒΕΕ στην πόλη της Θήβας στο πλαίσιο του μαθήματος «Συστήματα Αντικεραυνικής Προστασίας και Γειώσεων».

 

Στόχος της εκπαιδευτικής εκδρομής θα είναι: 

  • Η ενημέρωση των φοιτητών για τις απαιτήσεις των εθνικών (ΕΛΟΤ) & ευρωπαϊκών (ΕΝ) προτύπων που αφορούν τον σχεδιασμό συστημάτων αντικεραυνικής προστασίας, τα εξαρτήματα γείωσης και αντικεραυνικής προστασίας, την προστασία των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων από υπερτάσεις.

  • Η παρουσίαση στους φοιτητές με πρακτικά παραδείγματα (σωστό & λάθος) καθώς και χρήση δοκιμίων & προσομοίωσης του κεραυνικού φαινομένου, ώστε να γίνουν κατανοητές οι βασικές αρχές αντικεραυνικής προστασίας.  

 

Η εκπαιδευτική εκδρομή θα λάβει χώρα την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 έως την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 και δεν απαιτεί έξοδα συμμετοχής. Διατίθεται ένα μόνο εκδρομικό λεωφορείο, ο αριθμός των θέσεων που προσφέρονται είναι σχετικά περιορισμένος περίπου 40. Εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα οι φοιτητές που παρακολουθούν το μάθημα «Συστήματα Αντικεραυνικής Προστασίας και Γειώσεων» (είναι απαραίτητη η εγγραφή στην σελίδα e-learning του μαθήματος). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τμήματος ΗΜΜΥ του ΑΠΘ που είναι ενεργά μέλη του Φοιτητικού Παραρτήματος της IEEE στο ΑΠΘ (απαιτείται το membership number της IEEE). Σε περίπτωση δήλωσης ψευδών στοιχείων τότε πραγματοποιείται ο αυτόματος αποκλεισμός από τη διαδικασία επιλογής του/της συγκεκριμένου/νης φοιτητή/φοιτήτριας.

 

Η διαδικασία των δηλώσεων συμμετοχής θα ξεκινήσει την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023 στις 09:00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 στις 23:59.

Η φόρμα των δηλώσεων συμμετοχής βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: 

https://forms.gle/EUaxLaTNczhci6wK7

 

Μετά το πέρας της διαδικασίας των δηλώσεων, θα ανακοινωθούν οι φοιτήτριες/τες που επιλέχθηκαν, σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια και κατά σειρά προτεραιότητας δήλωσης. 

 

Σημειώσεις:

─ Συνοδοί της εκπαιδευτικής εκδρομής θα είναι οι διδάσκοντες του μαθήματος. 

─ Όσοι ενδιαφερόμενοι επιλεγούν, δεν θα ενημερωθούν περαιτέρω π.χ. μέσω κάποιου e-mail, αλλά καλούνται να βρίσκονται την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 13.30 στη είσοδο του κτιρίου Δ της Πολυτεχνικής Σχολής (Αναχώρηση 14:00).

─ Όσοι ενδιαφερόμενοι επιλεγούν και τελικά επιθυμούν να μη συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική εκδρομή θα πρέπει να στείλουν άμεσα e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Φοιτητικού Παραρτήματος που αναγράφεται ακολούθως. 

 

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία μπορείτε να στείλετε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση ieee.auth.sb@gmail.com ή να επικοινωνήσετε απευθείας με τη σελίδα μας στο Facebook. 

 

Μείνετε συντονισμένοι!! 

 

IEEE AUTh Student Branch

Leave a Reply