Το IEEE Student Branch του ΑΠΘ  σε συνεργασία με το Εργαστήριο Υψηλών Τάσεων του ΤΗΜΜΥ, διοργανώνει εκπαιδευτική εκδρομή στις εγκαταστάσεις της εταιρείας ΕΛΕΜΚΟ ΑΒΕΕ στην πόλη της Θήβας στο πλαίσιο του μαθήματος «Συστήματα Αντικεραυνικής Προστασίας και Γειώσεων».

Στόχος της εκπαιδευτικής εκδρομής θα είναι:
Η ενημέρωση των φοιτητών για τις απαιτήσεις των εθνικών (ΕΛΟΤ) & ευρωπαϊκών (ΕΝ) προτύπων που αφορούν τον σχεδιασμό συστημάτων αντικεραυνικής προστασίας, τα εξαρτήματα γείωσης και αντικεραυνικής προστασίας, την προστασία των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων από υπερτάσεις.
Η παρουσίαση στους φοιτητές με πρακτικά παραδείγματα (σωστό & λάθος) καθώς και χρήση δοκιμίων & προσομοίωσης του κεραυνικού φαινομένου, ώστε να γίνουν κατανοητές οι βασικές αρχές αντικεραυνικής προστασίας.

Η εκπαιδευτική εκδρομή θα λάβει χώρα την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 έως την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και δεν απαιτεί έξοδα συμμετοχής. Διατίθεται ένα μόνο εκδρομικό λεωφορείο, ο αριθμός των θέσεων που προσφέρονται είναι σχετικά περιορισμένος περίπου 40. Εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα οι φοιτητές που παρακολουθούν το μάθημα «Συστήματα Αντικεραυνικής Προστασίας και Γειώσεων» (είναι απαραίτητη η εγγραφή στην σελίδα e-learning του μαθήματος). Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Τμήματος ΗΜΜΥ του ΑΠΘ που είναι ενεργά μέλη του Φοιτητικού Παραρτήματος της IEEE στο ΑΠΘ (απαιτείται το membership number της IEEE). Σε περίπτωση δήλωσης ψευδών στοιχείων τότε πραγματοποιείται ο αυτόματος αποκλεισμός από τη διαδικασία επιλογής του/της συγκεκριμένου/νης φοιτητή/φοιτήτριας.

Η διαδικασία των δηλώσεων συμμετοχής θα ξεκινήσει το Σάββατο 6 Απριλίου 2024 στις 09:00 μέχρι την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 στις 23:59.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSedpowBuWXZlOkZw9-MGMasveSNXF2aZ682Zcc2yeVCSsiRbA/viewform

Μετά το πέρας της διαδικασίας των δηλώσεων, θα ανακοινωθούν οι φοιτήτριες/τες που επιλέχθηκαν, σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια και κατά σειρά προτεραιότητας δήλωσης.

Leave a Reply